Jeg havde en masse æbler, der snart skulle bruges, så jeg måtte finde en passende kage. Jeg gad ikke traditionel æblekage, men man skal også passe på, hvor meget man laver om på noget der i forvejen er en succes, så det blev en æblekage med et lille twist.

 

Ingredienser 6 pers.:

50 g. mørk chokolade

50 g. hvid chokolade

3 spsk. sukker

2 spsk. kanel

3 æbler

200 g. smør

2oo g. sukker

3 æg

200 g. hvedemel

1 tsk. bagepulver

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 gr. alm. ovn.

Start med at hakke chokoladen i den størrelse du ønsker. Bland den lille portion sukker og kanel i en frysepose, og ryst det sammen. Derefter fjernes kernehuset på æblerne, og det skæres i tynde både. Jeg skrællede dem ikke, men det kan du selv bestemme. Bådene kommes ned i posen med kanelsukkeret, og rystes godt sammen. Lad det stå og trække/hvile indtil du skal bruge det senere.

Sukker og smør piskes til den er lys og let skummende.  Tilsæt æggene et af gangen. Mel og bagepulver hældes ned i dejen, og tilsidst vendes chokoladen i.

Smør en springform, og hæld halvdelen af dejen i bunden. Læg ca. halvdelen af æblner ovenpå. Derefter hældes den sidste halvdel af dejen over, og resten af æblerne lægges pænt ovenpå.

Kagen sættes i oven i ca. 1 time, men tjek efter med en kødnål.

Evt. cremefraiche som tilbehør:

Jeg blandende cremefraiche med: vaniliesuker, kanel og sukker til jeg fik den smag jeg kan li’.

 

Velbekomme.