Jeg gik og funderede over om man mon kunne lave vandbakkelser på groft mel, så det måtte prøves.

Jeg har prøvet at lave almindelige vandbakkelser før – både med og uden held. Jeg besluttede, at jeg måtte undersøge lidt omkring kemien i disse små kreationer. Hvordan vandbakkelser hæver, og hvorfor de nogle gange falder sammen. Der er så mange råd og meninger omkring dette, men jeg tænkte der måtte være nogle fakta, så man næsten er sikker på de virker hver gang.

En af de vigtigste ting er, at vandbakkelserne skal stå på nederste rille, da de skal varmes op fra bunden. Sørg for at de er lige store, for forskellige størrelser kræver forskellig bagetid. En regel de fleste kender er at man ikke åbner ovnen unødvendigt. Når man mener vandbakkelserne er færdige, så tager man én ud, og lader den stå ude i ca. 1 min. Hvis ikke den er faldet sammen, så skulle de andre også være gode nok

Jeg blev en del klogere.

Disse vandbakkelser er så lækre, og så kan de spises med god samvittighed.

Her min opskrift på sundere vandbakkelser.

Ingredienser ca. 10 stk.:

Vandbakkelser

1 dl. vand

75 ml. flydende margarine

75 g. groft rugmel

2 æg

Jordbærskum

2 æggehvider

6 g. sukker

200 g. frosne jordbær

1 tsk. vaniljesukker

4 g. stevia

1 dl. vand

2 blade husblas

Saft fra en 1/4 citron

Pynt

40 g. mørk chokolade

20 ml. skummetmælk

Evt. lidt frisk jordbær

Fremgangsmåde:

Vandbakkelser

Tænd ovnen på 200 gr. alm. ovn.

Bring vand og margarine i kog, og put så melet i til det slipper gryden og samler sig.

Æggene piskes sammen, og hældes i dejen lidt efter lidt, så det bliver en glat masse.

Nu kan sætte dem på en bageplade med 2 skeer, eller brug en sprøjtepose. Sørg for de har nogenlunde samme størrelse.

Nu sættes de i ovnen i 20-25 min. Mine fik omkring 23 min, men kunne sagtens ha’ fået 25 min. Tjek én ved at tage den ud af ovnen, og vent 1 min. Hvis ikke den er faldet sammen, så er de andre også gode.

Lad dem køle.

Jordbærskum

Læg husblas i en skål med rigeligt vand. Den skal stå i ca. 10 min.

Sæt de frosne jordbær over i en gryde med vandet, vaniljesukker, citronsaft og stevia. Lad det simre til jordbærene er bløde og det er blandet godt sammen. Mos det derefter med en stavblender til der ikke er klumper i.

Lad det køle mens du pisker æggehvider og sukker til en stiv masse.

Mærk om jordbærgrøden er blevet lidt lunken, hvis den er det, så tager du husblasen og smelter den i grøden – IKKE tænd for varmen, det kan godt smelte i den varme der er tilbage. Hvis der kommer klumper i, så tages disse fra.

Rør nu æggehvider og grøden forsigtigt sammen med en dejskraber. Når det hele er blandet godt sammen, stiller du det på køl, så det kan stivne lidt mere.

Når du synes skummen er tilpas stivnet, så tager du chokoladen og smelter den (det kan sagtens gøres i mikroovn), og så blander du det med mælken. Selvom det ser ud som om det skiller, så skal du bare røre lidt mere, så bliver det pænere, og mere blankt.

Skær de afkølede vandbakkelser over, og put først lidt chokolade i bunden, dernæst jordbærskum. Så skal hatten på, og du kan evt. pynte med resten af chokoladen og lidt jordbær.

Voila, mega lækre og sundere vandbakkelser med skum.

KJ pr./stk. = 540