valnoeddebrud

23/4-18 *Nyt* Jeg har prøvet at putte optøet, frossen spinat i, og det er stadig lækre valnøddebrud. Børnene opdagede det ikke engang *Nyt*

Disse er nok ynglingsbollerne pt. De er super nemme, og de bliver lækre mushi (er det mon et ord  confused)

Jeg har prøvet at lave dem på mælk i stedet for danskvand, men det går bare slet ikke. De blev ret hårde.

Ingredienser ca. 24 stk.:

500 ml. danskvand

30 g. gær

100 g./ml. surmælksprodukt (yoghurt, ymer, cremefraiche, skyr m.m)

5 g. Stevia (vi kan godt li’ at bollerne bliver lidt søde, så derfor tilføjer jeg lidt stevia)

1 tsk. salt

100 g. hvedeklid (masser af protein)

200 g. rugmel

500 g. hvedemel af en art (helst dem med min. 12 gr. protein)

100 g. valnødder

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i danskvanden. Tilsæt surmælksprodukt og derefter stevia og salt. Røres rundt. Nu skal vi have grovmelene i, og mættes derefter med hvedemelet (dvs. lidt af gangen, så du hele tiden kan holde øje med konsistensen). Og tilsidst puttes valnødderne i. Dejen må godt være klistret, da de ikke skal formes

Skal hæve lunt og overdækket i min. 45 min. Gerne et par timer.

Når dejen har hævet, tager man 70-74 gr. dej, med en ske, og skubber det af med en ske, på en bageplade med bagepapir.

Jeg pensler med æg, men mon ikke mælk også kan bruges.

Bollerne hæver lige det sidste mens ovnen bliver varmt.

Bages v/200 gr. (alm. ovn) i 15 min.

KJ v/24 stk. = 565