Min mand og jeg elsker tomatsalat, så det måtte jeg jo prøve at eksperimentere lidt med. Det kom der denne lækre tomatsalat ud af.

Ingredienser:

3 store tomater

2 mozzarella

2 spsk. cheasy salatost i tern m/hvidløg og urter

1 rødløg

1 æble

2 pærer

1 dl. eddike

1 dl. sukker

1½ dl. vand

1 spsk. nelliker

2 spsk. olivenolie

Lidt frisk basilikum (kan undlades)

Fremgangsmåde:

Min. 1 time før aftensmad, skal du lave de syltede æbler og pærer.

Start med at lave lagen til det der skal syltes. Bland eddike, sukker, vand og nelliker i en skål. Udkern æblet og snit det i skiver på et mandolinjern. Pæren kan du gøre det samme med. Jeg lavede dog kugler, fordi det så flot ud. Læg det i lagen.

Skær tomater og mozzarella i skiver og hak rødløget fint.

Tag skiftevis en skive; tomat, mozzarella og æble, og læg dem til du har fyldt dit fad. Drys rødløg og salattern over, og læg også pæren på. Så tager du olien og fordeler udover sammen med lidt af væsken fra salattern og syltelagen. Pynt med frisk basilikum.

Den er godt til næsten alle retter som en sidedish.