surdej

Jeg har begivet mig ud i en surdej 🙈 Jeg startede sidste søndag og i dag, mandag, går jeg i gang med mit første rugbrød på surdej.

De virker ret simpelt, men det kræver tålmodighed 😝

Jeg har lavet det sådan:

Dag 1

Jeg laver en blanding af lige dele rugmel og hvedemel, og putter blandingen i en bøtte med låg. Det gør det nemmere når jeg skal bruge det de næste par dage.

2 dl. af melblandingen blandes med 2 dl. vand.

Så skal det bare stå uden låg i køkkenet. Der skal røres i det et par gange om dagen.

Dag 2

Tilsæt (fodre med)  1 dl. af melblandingen + 1 dl. vand. Der skal stadig røres rundt en gang i mellem.

Dag 3

Tilsæt (fodre med) 1 dl. af melblandingen + 1 dl. vand. Der skal stadig røres rundt en gang i mellem.1 dl. af melblandingen + 1 dl. vand. Der skal stadig røres rundt en gang i mellem.

Dag 4

Tilsæt (fodre med) 1 dl. af melblandingen + 1 dl. vand. Der skal stadig røres rundt en gang i mellem.

Dag 5

Omkring denne dag, skulle det gerne begynde at boble lidt, og så er den klar til at blive brugt til brød eller boller. Hvis ikke den skal bruges med det samme, så sættes den i køleskabet indtil et døgn før du skal bruge den, hvor du også fodre den med 1 dl. af melblandingen + 1 dl. vand.

Efterfølgende står den bare i køleskabet og skal bare fodres en gang i mellem.

Nu er jeg jo kun i forsøgsstadiet, men glæder mig helt vildt til resultatet 👏😋