img_20180429_141320img_20180429_141239

Aftensmaden i dag, skulle stå på tapas. Noget jeg faktisk aldrig selv har lavet, men dog smagt med stor nydelse. Første gang jeg fik det, smagte jeg syltede valnødder, og siden har jeg været kæmpe stor fan. Derfor måtte jeg også selv i gang med at sylte valnødder.

Ingredienser:

100 g. valnødder

200 gr. ahornsirup

100 gr. vand

1 vaniljestang

Man kan også bruge noget appelsin + skal (det havde jeg ikke og måtte undvære)

Fremgangsmåde:

Start med at koge valnødderne i noget vand i et par minutter. Skyl valnødderne i koldt vand, og hæld overskuds vandet ud.

Flæk vaniljestangen, og tag kornene ud. Sæt sirup, vand og vanilje + stang i kog i en gryde. Det skal koge i et par minutter, og så hældes på et rent glas. Lad stå uden låg i nogle timer.

Det kan holde sig i køleskabet i flere uger, men mon ikke de er spist inden da.