rugbroed

🔴 Opdatering 7/3-18🔴

Jeg har nu lavet mit rugbrød for anden gang, og med samme surdej, som bare har fået lov at stå, og er blevet passet og plejet og har fået en masse kærlighed❤

OG DET BLEV ENDNU BEDRE DENNE GANG. MARTIN ER OGSÅ FAN, OG NOAH GLÆDER SIG HELT VILDT TIL HAN SKAL HAVE SIN MADPAKKE I MORGEN 😄

——————————————————

Jeg har ladet mig fortælle, at den førstehold surdej aldrig er den bedste. Den bliver bedre med tiden 😊

Jeg er nu alligevel blevet ret tilfreds med det her brød. Det er en lille smule sur (men skal det ikke også det), men med lidt smør på, så er det helt fantastisk.

Ingredienser dag 1:

600 gr. rugmel

1,5 dl. surdej (tjek min opskrift på surdej her)

2 spsk. salt

6 dl. lunken vand

Fremgangsmåde:

Det hele røres godt sammen, og skal stå under et viskestykke ved stuetemperatur, til dagen efter.

Ingredienser dag 2:

175 gr. skårne rugkerner

125 gr. solsikkekerner

3-4 dl. lunkent vand

Fremgangsmåde:

Tag 2 dl. fra dejen og put ned til resten af din surdej, så den bliver fodret.

Rør derefyer kerner og vand i dejen. Konsistensen skal være som en grov havregrød. Put evt. sesamfrø på toppen.

Hæld dejen i din non-stick rugbrødsform min. 28 cm. Min er 31 cm. Den skal nu efterhæve under et viskestykke i min. 6 timer.

Tænd ovnen på 175°. Sæt brødet ind på nederste rille og lad den bage i 1 time og 40 min.

Brødet hældes ud af formen og køler af på en rist i nogle timer. Før er det ikke til at skære ud.