Jeg synes, det blev tid til at prøve at bage nogle nye boller.

Ingredienser ca. 20 stk.:

300 ml. danskvand

200 ml. skyr (eller andet surmælksprodukt)

25 g. gær

5 g. stevia

½ tsk. salt

2 meget modne pærer

300 g. fuldkornshvedemel

500 g. hvedemel med mere end 12 g. protein

80 g. græskarkerner (+ evt. lidt til pynt)

Fremgangsmåde:

Smuldre gæren i danskvandet, og tilsæt skyr, stevia og salt. Udkern pærerne (du behøver ikke skrælle dem), og blend/mos dem i en minihakker, og hæld det i skålen med det andet. Hvis du fx. moser pæren med gaffel, så skræl den først.

Så skal melene i. Start med det grove mel, og mæt dejen med det hvide. Put græskarkernerne i inden du begynder at ælte.

Dejen skal blive lidt fast, men det behøver ikke være så fast, som en dej der skal formes. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

Nu tager du to spisesker, og tager en klump dej (jeg vejede 75 g. af) med den ene ske, og skubber den ned på en bageplade med bagepapir.

Lad efterhæve i ca. 30 min. Sørg for at tænde ovnen på 220 gr. alm. ovn, så den er klar til brug, når dejen har efterhævet. Inden du sætter dem i ovnen, så skal de pensles med æg eller mælk.

Skal bages i ca. 13 min. på nederste rille.