
Jeg elsker græskinspireret mad, og derfor disse kødboller. Det smagte så skønt, så den skulle også introduceres for jer som følger bloggen 😋 Desuden er det en god måde, at få en masse grøntsager på – især hvis man har svært ved at få børnene til at spise grønt, og også hvis man selv synes det er lidt træls, at spise de kedelige kogte, frostgrøntsager ved siden af.
Ingredienser:
Kødboller
450 g. hakket oksekød 4-7% fedt
1 æg
50 g. løg
50 g. cheasy salatost 3%
18 g. havregryn
50 ml. skummetmælk
Salt/peber
Tomatsovs
900 g. tomater
50 g. peberfrugt
150 g. gulerod
100 g. løg
250 ml. amo madlavningsfløde 4%
20 g. tomatpure
30 g. hvidløgspasta (eller alm. hvidløg)
Salt/peber
Oregano
250 g. fuldkornspasta
Fremgangsmåde:
Start med at lave kødbollerne. Hak løg og bland alt det andet sammen i en skål. Steg dem på panden, og lad dem stå indtil de skal bruges.
Nu til tomatsovsen. Tomat, gulerod, løg og peberfrugt, skæres i grove stykker og puttes i en blender. Resten tilsættes og det blendes sammen til den konsistens man ønsker på sovsen.
Derefter hældes sovesen i en gryde, og pastaen kommes i. Det står til pastaen er færdigkogt, og så tilsættes kødbollerne. Når kødbollerne er varme, er retten klar.
KJ pr./portion = 2205
Ingen kommentarer endnu