one-pot-pasta

Jeg elsker græskinspireret mad, og derfor disse kødboller. Det smagte så skønt, så den skulle også introduceres for jer som følger bloggen 😋 Desuden er det en god måde, at få en masse grøntsager på – især hvis man har svært ved at få børnene til at spise grønt, og også hvis man selv synes det er lidt træls, at spise de kedelige kogte, frostgrøntsager ved siden af.

Ingredienser:

Kødboller

450 g. hakket oksekød 4-7% fedt

1 æg

50 g. løg

50 g. cheasy salatost 3%

18 g. havregryn

50 ml. skummetmælk

Salt/peber

Tomatsovs

900 g. tomater

50 g. peberfrugt

150 g. gulerod

100 g. løg

250 ml. amo madlavningsfløde 4%

20 g. tomatpure

30 g. hvidløgspasta (eller alm. hvidløg)

Salt/peber

Oregano

 

250 g. fuldkornspasta

Fremgangsmåde:

Start med at lave kødbollerne. Hak løg og bland alt det andet sammen i en skål. Steg dem på panden, og lad dem stå indtil de skal bruges.

Nu til tomatsovsen. Tomat, gulerod, løg og peberfrugt, skæres i grove stykker og puttes i en blender. Resten tilsættes og det blendes sammen til den konsistens man ønsker på sovsen.

Derefter hældes sovesen i en gryde, og pastaen kommes i. Det står til pastaen er færdigkogt, og så tilsættes kødbollerne. Når kødbollerne er varme, er retten klar.

KJ pr./portion = 2205