Denne kage blev præsenteret for mine håndbolddamer i efteråret, og den blev absolut godkendt.

Den blev lavet ud fra en forespørgsel fra en af damerne, som havde fået en kage med noget marengs og vaniljecreme, som smagte fantastisk.

Det måtte jeg jo prøve om jeg kunne finde ud af 🙈😋

Jeg glemte desværre at få taget et billede af det færdige resultat, fik taget et billede undervejs😝

Ingredienser

Marengsbund:

5 æggehvider

275 g. sukker

50 g. hakkede mandler

Vaniljemousse:

2 bl. husblas

4 dl. fløde

100 ml. cremefraiche/a38

100 g. sukker

Saft fra en citron

Kornene fra en vaniljestang

Fremgangsmåde

Marengsbund:

Tænd ovnen på 180° alm. ovn.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen. Det skal piskes godt, til sukkeret er opløst.

Dejen hældes ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordeles jævnt. Drys de hakkede mandler ovenpå.

Bunden bages ved 180° i 10 min. og derefter Ca. 15 min. ved 140°.

Tages ud og afkøle.

Vaniljemousse:

Læg husblassen i koldt vand.

Kog vaniljekorn, sukker og citronsaft til sukkeret er opløst. Rør husblas ud i citronlagen.

Tilsidst piskes fløden let og vend den i citronlagen med cremefraichen.

Skær nu Marens undren over på midten, så du har 2 lige store stykker. Læg den ene på det fad du vil have den på. Put derefter halvdelen af moussen ovenpå, så en bund mere, og til sidst et lag mousse ovenpå igen.

Den kan evt. pyntes med bær eller chokoladestykker.