Karamel er ret nemt at lave, men da jeg bruger det i flere opskrifter, så var det nemmere at lave en “opskrift” på det alene. Så kan jeg bare henvise til den, istedet for at skrive den igen.

Gå i gang senest dagen før den skal bruges. Den kan holde sig i køleskabet i et par uger efter den er lavet.

Ingredienser:

1 ds. kondenseret mælk

Fremgangsmåde:

Tag mærkaten af den kondenserede mælk. Læg evt. et stykke stof i bunden af en gryde, så du ikke laver mærker i den. Læg dåsen ned i gryden, og fyld den med vand. Gerne 2-3 cm. over dåsen (den må ikke på noget tidspunkt komme over vandet, så kan den eksplodere). Den skal have et opkog, og når den har fået det, så skal den stå og små koge (simre) i 2½-3 timer – afhængig af hvor tyk/tynd man vil have den.

Derefter fjernede jeg den fra blusset og lod den køle i et par timer, før jeg åbnede den. Jeg rørte lidt rundt, og puttede det i et glas med låg, og stillede i køleskabet.