Jeg gik og tænkte det var på tide, at udvide min horisont lidt på morgenmadsområdet. Jeg er lidt kritisk ifht. morgenmaden; det skal være mættende, sødt og sundt, og så har jeg fået den idé, at jeg gerne vil kunne lave det på komfur eller i ovn – med andre ord, så skal det kunne tilberedes.

Jeg faldt over en opskrift på Valdemarsro, som gav inspiration til denne morgenmadsret.

Ingredienser:

3 dl. knækkede hvedekerner

5 dl. vand

1 dl. skummetmælk

5 g. stevia

1 tsk. kanel

½ tsk. stødt ingefær

Lidt salt

Fremgangsmåde:

Put hvedekernene ned i en gryde med vand og mælk, og tilsæt resten af krydderierne. Det skal småkoge så længe at grøden bliver til en fast masse med lidt bid i. Min tanke er at det skal række til 4 morgenmad’ere, da jeg også putter banan og crunch på.

KJ pr./portion =716 (uden topping)

Topping til 1 portion

Ingredienser:

1 spsk. kokosolie

2 spsk. sirup

Kanel

Stevia

1 banan (ca. 70 g.) – pære og æbler vil også være lækre at karamelisere, og koste lidt mindre på kaloriekontoen

5 g. pinjekerner

Fremgangsmåde:

Smelt kokosolie og sirup på en pande. Lad massen karamelisere lidt. Tilsæt så kanel og stevia, og rør det rundt. Pinjekerner og bananen, som er skåret i skiver, skal nu vendes på panden til det er godt søbet ind.

Det hældes over grøden.

KJ = 763