grove-pitaboller

Jeg begav mig for anden gang ud i kunsten at bage pitabrød. Første gang endte jeg med burgerboller, men de var nu også ganske gode 😜

Anden gang blev lykkens gang. De blev bare så fine.

Ingredienser:

250 gr. vand

50 gr. surmælksprodukt (hvad i lige har i køleskabet)

25 gr. gær

1 spsk. honning

50 gr. rugmel

100 gr. grahamsmel

300 gr. hvedemel (jeg brugte mel af hvede og hvide bønner)

1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Jeg luner vandet i mikroovnen, og hælder så surmælksproduktet i. Gæren smulres i, og derefter tilsættes honning og salt. Så putter jeg det grove mel i og mætter derefter dejen med hvedemelet.

Dejen skal kunne slippe bordet.

Lad den hæve overdækket i ca. 30 min.

Når den har hævet, så ælter jeg en gang mere. Del dejen op i 8 stykker, og form dem til boller, så bliver de pæne runde, når du ruller dem ud. De lægges på bagepapir på en bageplade, og de skal efterhæve i ca. 60 min. overdækket.

Tænd ovnen på 260° alm. over/undervarme.

Skal tilsidst i oven (en plade af gangen 😉) i ca. 10 min.