Til den årlige pinsefrokost, har vi også en med glutenallergi, og der skulle jo også være kage til hende. Desuden er det her, også en sundere kage, så der også er noget jeg kan spise. Ingen hvid raffineret sukker og ingen mel/gluten. Hun synes de var rigtig gode – det synes jeg desuden også, så de fortjener også en plads herinde, og skal HELT SIKKERT bages igen.

Ingredienser:

Kagen

50 g. dadler (5 stk.)

125 ml. varmt vand

1 knivspids salt

25 g. blødt smør evt. flydende margarine

25 g. sukrin gold eller 7 g. stevia

2 bananer (ca. 180 g.)

40 g. skyr

85 g. havregryn, blendet til mel

35 g. mandler, blendet til fint mel

1 tsk. pofiber

1 tsk. vaniljesukker + 1 tsk. vaniljeessens

1/2 tsk. bagepulver

1/2 tsk. natron

1 æg

40 g. mørk chokolade

Frosting

35. g vand

10 g. flydende margarine

30 g. dadler

50 g. chokolade

1 knivspids salt

30 ml. mælk

1 bl. husblas

Fremgangsmåde:

Kagen

Tænd ovnen på 175 gr. alm. ovn.

Læg husblassen i en skål med rigeligt koldt vand.

Put dadler, varmt vand og salt i en skål og sæt det til side.

Pisk smør og sukrin sammen, og tilsæt ægget og pisk det luftigt. Derefter moses bananerne og pisk dem i sammen med skyr.

Blend havregryn og mandler, og bland dem med pofiber, vaniljesukker+essens, bagepulver og natron i en anden skål. Vend de tørre ingredienser og de våde ingredienser i dejen skiftevis. Til sidst hakkes chokoladen og puttes i.

Hæld dejen i muffinforme. Gerne i papforme, som holder faconen.

Frosting

Lav frostingen mens kagen bager.

Put vand, smør og dadler i en lille gryde og varm det stille og roligt op til det begynder at småsimre.

Hak chokoladen groft og tilsæt den. Rør stille rundt, til al chokoladen er smeltet. Hæld mælken i og smag til med salt. Blend blandingen til det er en helt ensartet frosting. Tag husblassen op (vrid den) og smelt det i den varme masse.

Stil frostingen i køleskabet til kagen også er helt kold, og smør så kagen med frostingen eller brug en tyl.

Pynt med det der ønskes.

Jeg pyntede med:

Valnøddekrokant (lidt sukrin, som smeltes på panden, hakkede valnødder hældes over. Når nødderne er ristede, hældes det hele på bagepair, og køles af. Kan hakkes fint, når det er afkølet)

Lidt jordbær.