Jeg fik lyst til at prøve, at lave flødeboller. Jeg ville ha’ lavet marcipanbunde, da jeg havde en rest fra fastelavnsbollerne, men den var blevet dårlig, så jeg sadlede om og lavede nøddebunde i stedet 😊

Ingredienser bunde:

260 gr. nødder

2 æggehvider

100 gr. sukker

Fremgangsmåde bunde:

Pisk sukker og æggehvider stive. Hak nødderne fint, og bland det med æggehvideblandingen.

Hæld det ud på bagepapir på en bageplade. Og fordel det jævnt. Det skal ca. ½ cm. tykt

Skal bages ved 175° i ca. 10 min. De skal være let gyldne, men må ikke blive alt for sprøde, for så er de ikke til at udstikke.

Stik formene ud inden bunden er blevet for hård.

Ingredienser skum:

185 gr. sukker

2½ æggehvider

85 gr. glukosesirup

0,6 dl. vand

1 tsk. sukker

Fremgangsmåde skum:

Vand, sukker og sirup koges sammen i en gryde i ca. 2 min.

Æggehvider piskes sammen med 1 tsk. sukker. Når det er nogenlunde stift, så tilsættes sukkerlagen langsomt. Piskes til det er helt stift. Det skal kunne holde faconen når det bliver sprøjtet ud.

Tænd ovnen på 180°

Sprøjt skummen ud på bundene, og bag dem i ovnen i 5 min. så de sætter sig.

Temperering af chokolade:

Smelt ⅔ af den hakkede chokolade over vandbad. Det skal gerne nå en temperatur på ca. 50°. Put dernæst resten af chokoladen i til det når en temperatur på ca. 31-33°.

Så vendte jeg flødebollerne i chokoladen, og pyntede med kokos og glimmer 😋