
Her må i lige bære over med mig, for jeg fik faktisk ikke skrevet opskriften ned, da jeg lavede den. Den kan nu også varieres i uendelig mange retninger. Jeg ville gerne have en lidt sundere version, så jeg brugte 5% kyllingefars i stedet for oksekød.
Det var første gang vi skulle prøve empanadas, og det blev en mega succes. Det kunsteriske udtryk kan der bestemt arbejdes med, men smagen var lige i skabet. Der blev flere end vi kunne spise, men så var der også til madpakker.
Ingredienser:
Dej
1 kg. hvedemel
25 gr. salt
325 gr. smør
1 æg
4,5 dl. mælk
Fyld/pino
400 gr. 5% kyllingefars
200 gr. løg
3 hvidløgsfed
50 gr. revet gulerødder
Paprika
Oregano
Spidskommen
Salt
Peber
5 hårdkogte æg
(man kan også putte rosiner og oliven i, men det er vi ikke så pjattede med herhjemme)
Æg til pensling
Fremgangsmåde:
Lav fyldet/pinoen først
Hak løgene og hvidløg fint, og put det i en gryde med lidt olie. Tilsæt kyllingefarsen når løgene er blevet klare. Når det har stegt lidt tid, kommes alle krydderierne i.
Husk at smage til med salt og peber.
Når det kødet er færdigstegt, tages det af varmen og sættes på køl.
Dej
Smør, mel og salt æltes sammen. Tilsæt derefter æg og mælk. Skal nu æltes godt. Det tager tid, for den skal blive lækker og smidig.
Nu skal den hvile 1 times tid, med film eller en frysepose over, så vi ikke risikere, at den bliver tør.
De hårdkogte æg deles i kvarte.
Når det har hævet, så deles dejene i 20 stykker. Form dem til boller, så de også får en forholdvis pæn facon, når de rulles ud. Jeg rullede dem ud, så de havde størrelse som et pitabrød i omkredsen. Sørg for der er lidt mel på bordet, ellers sidder dejen fast i bordet. Put fyldet på midten sammen med et kvart æg. Fold dejen indover fyldet, og luk kanten tæt evt. med en gaffel.
De sættes på en bageplade med bagepair, og pensles med æg.
Bag dem i alm. ovn v/200 gr. i ca. 20 min. MEN hold øje med dem, for der er forskel på ovne.
Velbekomme.
Jeg lavede desuden også en kold tomatsauce på; hakkede tomater, cremefraiche, hvidløg, salt og peber. Kun fantasien sætter grænser.
Ingen kommentarer endnu