empanadasempanadas-i-ovn

Her må i lige bære over med mig, for jeg fik faktisk ikke skrevet opskriften ned, da jeg lavede den. Den kan nu også varieres i uendelig mange retninger. Jeg ville gerne have en lidt sundere version, så jeg brugte 5% kyllingefars i stedet for oksekød.

Det var første gang vi skulle prøve empanadas, og det blev en mega succes. Det kunsteriske udtryk kan der bestemt arbejdes med, men smagen var lige i skabet. Der blev flere end vi kunne spise, men så var der også til madpakker.

Ingredienser:

Dej

1 kg. hvedemel

25 gr. salt

325 gr. smør

1 æg

4,5 dl. mælk

 

Fyld/pino

400 gr. 5% kyllingefars

200 gr. løg

3 hvidløgsfed

50 gr. revet gulerødder

Paprika

Oregano

Spidskommen

Salt

Peber

5 hårdkogte æg

(man kan også putte rosiner og oliven i, men det er vi ikke så pjattede med herhjemme)

 

Æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

Lav fyldet/pinoen først

Hak løgene og hvidløg fint, og put det i en gryde med lidt olie. Tilsæt kyllingefarsen når løgene er blevet klare. Når det har stegt lidt tid, kommes alle krydderierne i.

Husk at smage til med salt og peber.

Når det kødet er færdigstegt, tages det af varmen og sættes på køl.

Dej

Smør, mel og salt æltes sammen. Tilsæt derefter æg og mælk. Skal nu æltes godt. Det tager tid, for den skal blive lækker og smidig.

Nu skal den hvile 1 times tid, med film eller en frysepose over, så vi ikke risikere, at den bliver tør.

De hårdkogte æg deles i kvarte.

Når det har hævet, så deles dejene i 20 stykker. Form dem til boller, så de også får en forholdvis pæn facon, når de rulles ud. Jeg rullede dem ud, så de havde størrelse som et pitabrød i omkredsen. Sørg for der er lidt mel på bordet, ellers sidder dejen fast i bordet. Put fyldet på midten sammen med et kvart æg. Fold dejen indover fyldet, og luk kanten tæt evt. med en gaffel.

De sættes på en bageplade med bagepair, og pensles med æg.

Bag dem i alm. ovn v/200 gr. i ca. 20 min. MEN hold øje med dem, for der er forskel på ovne.

Velbekomme.

Jeg lavede desuden også en kold tomatsauce på; hakkede tomater, cremefraiche, hvidløg, salt og peber. Kun fantasien sætter grænser.