Jeg er blevet ret glad for at bruge pære i mine kager. Jeg synes det er en skøn smag, og samtidig bliver kagerne dejligt svampede. Det kom der denne fantastiske kage ud af.

Ingredienser:

Kagedej

9 dadler (ca. 100 g.)

3 æg

100 ml. skummetmælk

3 bløde pærer

Stevia (ca. 5 g. brugte jeg)

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. ingefær

100 g. ricotta

30 g. hvedeklid

60 g. hvedemel

100 g. mandelmel (eller mandler du selv hakker meget fint)

8 g. rørsukker

Topping

100 g. mørk chokolade

30 g. valnødder

50 ml. skummetmælk

Freamgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 gr. alm. ovn.

Skær top, bund og kerner af pærerne. Skær den ene halvdel af én af pærerne i tynde både. Resten skæres i grove stykker. Udsten dadlerne og put dem i en blender, tilsæt først de våde varer til blenderen, så dadlerne bliver blødgjort. Derefter puttes resten af ingredienserne i. Blend til det hele er godt blandet, og ingen grove stykker.

Det hældes i en passende form (jeg brugte en springform), som er smurt først. Pynt med de tynde både af pærer ovenpå, og drys rørsukker udover.

Bages i ca. 25 min.

Når kagen er færdig og kølet af, så skal der laves varmes chokolade. Det kan gøres nemt i mikroovnen. Når det er smeltet, blandes det med mælken, og hældes over kagen.

Pyntes tilsidst med valnødder, hakket i grove stykker. Velbekomme.

KJ pr./stk. = 827