
Jeg er blevet ret glad for at bruge pære i mine kager. Jeg synes det er en skøn smag, og samtidig bliver kagerne dejligt svampede. Det kom der denne fantastiske kage ud af.
Ingredienser:
Kagedej
9 dadler (ca. 100 g.)
3 æg
100 ml. skummetmælk
3 bløde pærer
Stevia (ca. 5 g. brugte jeg)
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. ingefær
100 g. ricotta
30 g. hvedeklid
60 g. hvedemel
100 g. mandelmel (eller mandler du selv hakker meget fint)
8 g. rørsukker
Topping
100 g. mørk chokolade
30 g. valnødder
50 ml. skummetmælk
Freamgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 gr. alm. ovn.
Skær top, bund og kerner af pærerne. Skær den ene halvdel af én af pærerne i tynde både. Resten skæres i grove stykker. Udsten dadlerne og put dem i en blender, tilsæt først de våde varer til blenderen, så dadlerne bliver blødgjort. Derefter puttes resten af ingredienserne i. Blend til det hele er godt blandet, og ingen grove stykker.
Det hældes i en passende form (jeg brugte en springform), som er smurt først. Pynt med de tynde både af pærer ovenpå, og drys rørsukker udover.
Bages i ca. 25 min.
Når kagen er færdig og kølet af, så skal der laves varmes chokolade. Det kan gøres nemt i mikroovnen. Når det er smeltet, blandes det med mælken, og hældes over kagen.
Pyntes tilsidst med valnødder, hakket i grove stykker. Velbekomme.
KJ pr./stk. = 827