Vi havde børnefri i weekenden, så vi udnyttede chancen og tog på en lille picnic i bilen. Det krævede lidt handy mad. Jeg havde desuden (egentlig imod mine principper) købt noget færdig pizzadej i Rema. Det kostede kun 3 kr., så det var jeg altså nødt til. Det hele kunne pakkes i skåle, og behøvede ikke være varmt, så det er perfekt til en lille picnic.

Fyldet til pizzaen og pastasalaten, kan man jo bare variere, alt efter hvad med lige har hjemme.

Det kom der denne lille lækre ret ud af.

Ingredienser:

Fyldt pizza

400 g. kyllingefars

20 g. sød chilisauce

20 g. rød pesto med chili

Frisk timian

Salt/peber

2 x pizzadej

Æg til pensling

Lidt tørret oregano

Pastasalat

200 g. kogt fuldkornspasta

1 lille gulerod

20 vindruer

8 cherrytomater

50 g. salatost i tern

70 g. majs

Dressing til pastasalat

1 avocado

1 spsk. olie

100 g. cheasy fraiche

30 g. parmasan

30 g. sød chilisauce

1 hvidløgsfed

Salt/peber

1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde:

Start med at koge pastaen, så den kan nå at køle af.

Fyldt pizza

Steg kyllingefarsen i lidt olie. Tilsæt chilisauce, pesto og salt og peber. Når det er stegt, lader du det bare stå uden varme på blusset. Drys med frisk timian.

Tænd ovnen på 200 gr. alm. ovn.

Du ruller pizzadejene ud. Fyldet ligger du på den ene dej. 6 bunker med fyld – 3 foroven og 3 forneden på de lange led. Den anden dej ligger du nu ovenpå, og skære den ud, så du får 6 dejpakker. Du folder dejen sammen i kanterne, så fyldet ikke ryger ud. De lægges på en bageplade med bagepapir (de er ikke super nemme at håndtere, så hav en god portion tålmodighed). Pensles med æg, og drys lidt oregano over.

De puttes i ovnen i ca. 20 min., men hold øje med. Ovne er ikke ens. De skal have en gylden overflade.

Mine blev ikke flotte, men det øver jeg mig på til næste gang 😉

Pastasalat

Den afkølede pasta, hældes i en skål. Riv guleroden og skær cherrytomaterne i halve. Puttes i skålen sammen med vindruer, salatost og majs.

Dressing

Tag blenderen frem, for resten skal herned (avocado, olie, parmasan, cheasy fraiche, chilisauce, hvidløg og basilikum). Det blendes til en glat masse, og smages til med salt og peber.

Nu blandes dressingen ned i pastasalaten og røres rund. Så er den klar.

Jeg serverede 2 slags dip (pikantostdip og avocadodip) til at dyppe pizzaen i, fordi der var meget dej, og ingen sovs i dejen. Det var så lækkert og uhøjtidligt.

Velbekomme.

img_20180526_170941 img_20180526_190635