
Nu var det efterhånden nogle dage siden jeg sidst havde lavet en opskrift på en sundere kage. Jeg havde nogle overmodne bananer, som skulle bruges – mest for sødmen og konsistensen.
Ingredienser 12 pers.:
Kagen
3 bananer
50 g. havregryn
50 g. mandler
2 æg
1 spsk. vaniljesukker
1 spsk. mandelessens
1 spsk. pofiber
1 spsk. bagepulver
30 g. kokosmel
50 ml. mælk
2 spsk. olie
20 g. sukrin gold
40 g. mørk chokolade
Topping
60 g. mørk chokolade
40 ml. mælk
15 g. kokosmel
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 gr. alm. ovn.
Kagen
Mos bananerne, hak chokoladen og blend/hak mandler og havregryn til mel. Put det i en skål, og bland resten af ingredienserne i. Det piskes godt sammen.
Hæld det i en smurt form. Hvis ikke man vil have den så høj (altså mage til min), så passer den fint i en springform.
Sæt den i ovnen i ca. 20 min. på midterste rille.
Topping
Smelt chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, hælder du mælken og røre rundt til det bliver en klar masse. Den vil se skilt ud undervejs, men den skal nok blive pæn. Til sidst putter du kokosmel i og røre godt rundt. Fordeles over kagen.
Lad den gerne lige stå og køle lidt, og så er den klar til servering.
KJ pr./stk. = 700