Nu var det efterhånden nogle dage siden jeg sidst havde lavet en opskrift på en sundere kage. Jeg havde nogle overmodne bananer, som skulle bruges – mest for sødmen og konsistensen.

Ingredienser 12 pers.:

Kagen

3 bananer

50 g. havregryn

50 g. mandler

2 æg

1 spsk. vaniljesukker

1 spsk. mandelessens

1 spsk. pofiber

1 spsk. bagepulver

30 g. kokosmel

50 ml. mælk

2 spsk. olie

20 g. sukrin gold

40 g. mørk chokolade

Topping

60 g. mørk chokolade

40 ml. mælk

15 g. kokosmel

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200 gr. alm. ovn.

Kagen

Mos bananerne, hak chokoladen og blend/hak mandler og havregryn til mel. Put det i en skål, og bland resten af ingredienserne i. Det piskes godt sammen.

Hæld det i en smurt form. Hvis ikke man vil have den så høj (altså mage til min), så passer den fint i en springform.

Sæt den i ovnen i ca. 20 min. på midterste rille.

Topping

Smelt chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet, hælder du mælken og røre rundt til det bliver en klar masse. Den vil se skilt ud undervejs, men den skal nok blive pæn. Til sidst putter du kokosmel i og røre godt rundt. Fordeles over kagen.

Lad den gerne lige stå og køle lidt, og så er den klar til servering.

KJ pr./stk. = 700