
Jeg fik lyst til indisk igår, og da jeg havde taget kyllingefileter op af fryseren, så skulle det også indeholde kylling. Jeg har tidligere smagt chicken tikka masala, men i sådan en frostpose udgave, og det kunne jeg faktisk godt li’. Så kan det jo kun blive endnu bedre når det er hjemmelavet – Martin og jeg er i hvert fald KÆMPE FANS, MUMS!!! Jeg havde ikke noget garam masala krydderi hjemme, men fandt ud af at lave det selv – tjek mit link, så du også selv kan lave garam masala.
Ingredienser 3 portioner:
Marianade
500 g. kyllingefileter
2 hvidløgsfed
1 lille håndfuld frisk mynte
2 cm. frisk ingefær
1 spsk. citronsaft
1 stor spsk. rød karrypasta
1 spsk. garam masala
1 tsk. salt
1 tsk. paprika
1 dl. yoghurt naturel 1,5% (bare for at spare lidt kalorier)
Sovs
3 løg
3 fed hvidløg
3 cm frisk ingefær
1 frisk chili
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. garam masala
1 tsk. paprika
2 dl. kyllingeboullion
1 gulerod
½ rød peberfrugt
80 g. flydende margarine
1 dåse hakkede tomater
1 tsk. tomatpuré
1½ dl. oma madlavningsfløde 4%
1 dl kokosmælk light
2 spsk. citronsaft
1 dl. yoghurt naturel 1,5%
Lidt friske krydderier: mynte, koriander, basilikum, hvis det haves
Fremgangsmåde:
Dagen før
Hak hvidløg og ingefær fint. Hak mynten groft. Bland det hele sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Vend kyllingen i marinaden, og sæt den i tildækket i køleskabet natten over.
1 – 1½ time før maden skal serveres
Kyllingen skrabes for marinade, men HUSK at gemme det du skraber af. Kyllingen skal nu steges på en pande med olie eller margarine – ikke for meget så den bliver tør. Den skal simre i en gryde senere. Drys lidt salt på.
Så til sovsen. Løg, hvidløg, ingefær og chili skæres i skiver (selvfølgelig pilles og skraldes først), og puttes i en blender. Dertil tilsættes spidskommen, garam masala og paprika. Hæld også lidt af boullionen i, så det blendes nemmere, men massen må ikke blive for vandet.
Skær peberfrugt og gulerod i mindre stykker, og put det i en stor gryde med smeltet margarine. Løgmassen skal skal også i. Det skal blandes godt. Hæld de hakkede tomater i sammen med puréen, bouillonen, madlavningsfløde, kokosmælk, citronsaft og resterne af yoghurtmarinaden fra kyllingen.
Nu skal kyllingen ned i massen, og det skal stå og simre i 40-50 min.
Når det har simret putter du lidt friske krydderurter i og yoghurten. Smages evt. til med salt og peber.
Serveres med ris.