Jeg fik lyst til indisk igår, og da jeg havde taget kyllingefileter op af fryseren, så skulle det også indeholde kylling. Jeg har tidligere smagt chicken tikka masala, men i sådan en frostpose udgave, og det kunne jeg faktisk godt li’. Så kan det jo kun blive endnu bedre når det er hjemmelavet – Martin og jeg er i hvert fald KÆMPE FANS, MUMS!!! Jeg havde ikke noget garam masala krydderi hjemme, men fandt ud af at lave det selv – tjek mit link, så du også selv kan lave garam masala.

Ingredienser 3 portioner:

Marianade

500 g. kyllingefileter

2 hvidløgsfed

1 lille håndfuld frisk mynte

2 cm. frisk ingefær

1 spsk. citronsaft

1 stor spsk. rød karrypasta

1 spsk. garam masala

1 tsk. salt

1 tsk. paprika

1 dl. yoghurt naturel 1,5% (bare for at spare lidt kalorier)

Sovs

3 løg

3 fed hvidløg

3 cm frisk ingefær

1 frisk chili

1 tsk. stødt spidskommen

1 tsk. garam masala

1 tsk. paprika

2 dl. kyllingeboullion

1 gulerod

½ rød peberfrugt

80 g. flydende margarine

1 dåse hakkede tomater

1 tsk. tomatpuré

1½ dl. oma madlavningsfløde 4%

1 dl kokosmælk light

2 spsk. citronsaft

1 dl. yoghurt naturel 1,5%

Lidt friske krydderier: mynte, koriander, basilikum, hvis det haves

Fremgangsmåde:

Dagen før

Hak hvidløg og ingefær fint. Hak mynten groft. Bland det hele sammen med de øvrige ingredienser til marinaden. Vend kyllingen i marinaden, og sæt den i tildækket i køleskabet natten over.

1 – 1½ time før maden skal serveres

Kyllingen skrabes for marinade, men HUSK at gemme det du skraber af. Kyllingen skal nu steges på en pande med olie eller margarine – ikke for meget så den bliver tør. Den skal simre i en gryde senere. Drys lidt salt på.

Så til sovsen. Løg, hvidløg, ingefær og chili skæres i skiver (selvfølgelig pilles og skraldes først), og puttes i en blender. Dertil tilsættes spidskommen, garam masala og paprika. Hæld også lidt af boullionen i, så det blendes nemmere, men massen må ikke blive for vandet.

Skær peberfrugt og gulerod i mindre stykker, og put det i en stor gryde med smeltet margarine. Løgmassen skal skal også i. Det skal blandes godt. Hæld de hakkede tomater i sammen med puréen, bouillonen, madlavningsfløde, kokosmælk, citronsaft og resterne af yoghurtmarinaden fra kyllingen.

Nu skal kyllingen ned i massen, og det skal stå og simre i 40-50 min.

Når det har simret putter du lidt friske krydderurter i og yoghurten. Smages evt. til med salt og peber.

Serveres med ris.