Inspireret af det dejlige sommevejr, så synes jeg, jeg måtte lave en lækker salat til aftensmad. Både min mand og jeg, var spændte på om vi mon kunne blive mætte af en salat, så vi havde købt lidt ekstra ved siden af. Det blev slet ikke nødvendigt…VI BLEV MÆTTE.

Jeg overvejede, at pifte det lidt op med granatæblekerner og/eller pinjekerner, men blev enig med mig selv om, at nu måtte jeg lige prøve, at lave den HELT RIGTIGT først, og så kan jeg senere lege lidt med at tilføje lidt ekstra ingredienser. Og så smager den jo bare mega godt som den er.

Ingredienser 2-3 pers.:

Dressing

2 hvidløgsfed eller 2 spsk. hvidløgspasta

2 æggeblommer

3-4 ansjosfileter

1 spsk. æbleeddike

1 tsk. worchester sauce (jeg brugte hp sauce)

2 spsk. revet parmasan

1 dl. neutral olie

Salt/peber

Salat

400 g. fersk kyllingefilet

2 x romainesalat

4 skiver groft toastbrød

Parmasan i store flager

Lidt olie

Lidt hvidløg

Fremgangsmåde:

Dressing

Put alt til dressingen – BORTSET FRA olien, i en blender, og blend det til en ensartet massen. Tilføj olien, til du synes du har en passende tykkelse. Du kan altid putte lidt vand i, hvis det bliver for tykt. Smag til med salt og peber.

Salat

Skær toastbrødet i tern, og steg det i lidt olie og hvidløg på en pande. Når det har fået en fin skorpe, så hældes det ud på et stykke køkkenrulle, så det kan suge noget af fedtet.

Skær også kyllingerne i mindre stykker, og steg det på panden, som du normalt gør.

Lav en tallerken, hvor du først ligger salatblade, lidt dressing, kylling, parmasanflager og croutoner. Put evt. lidt ekstra dressing på toppen.

Velbekomme.

img_20180517_180159