Endelig fik jeg lavet en ordentlig omgang boller i karry. Jeg har altid problemer med at få nok karrysmag i retten, men det fik jeg bugt med i dag. Denne gang ristede jeg RIGELIGT med karry sammen med løg og smør/margarine, og dét virkede.

Ingredienser:

Boller

500 g. hakket svin/kalv

1 æg

1 løg, revet

3 spsk. rugmel

2 dl. bouillon

Sovs

3 spsk. karry

Lidt margarine

1 løg

1 æble

6 dl. vand fra kødbollerne

250 ml. amo madlavningsfløde

Salt/peber

Fremgangsmåde:

Alle ingredienserne til kødbollerne røres sammen, og hviler derefter i en ½ times tid.

Kog noget letsaltet vand. Form kødbollerne med en spiseske eller teske (afhængig af hvor store du kan li’ dem), læg dem ned i det kogende vand i ca. 10 min. Læg kødbollerne på på en tallerken indtil de skal bruges.

Riv eller hak æblet og løget. Smelt noget margarine i en gryde, put karry, æble og løg i, og lad det svitse/stege et par minutter. Hæld 6 dl. kødbollevand i og kom madlavningsfløden i. Tilsidst puttes kødebollerne i, og smag til med salt og peber.

Severes med ris og nogle lækre grøntsager eller salat.

KJ pr. portion = 1055 (uden ris og grønt)