Jeg havde købt et par blomkål, som snart skulle bruges, så jeg tænkte at en gang blomkålsgratin ville være sagen til min frokost i dag. Jeg har aldrig lavet det før, men det blev faktisk ret godt. Jeg fik dog ikke nok salt i, men det kunne der jo rådes bod på bagefter.

Ingredienser:

300 g. frisk blomkål

70 g. rugmel

250 ml. skummetmælk

10 g. flydende margarine

3 æg

15 g. toast, som er ristet og smuldret til rasp (eller bare alm. rasp)

Salt/peber

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 175 gr. alm. ovn.

Blomkålen deles i mindre buketter, og koges i letsaltet vand i 4-5 min. Hældes i en sigte og står til det skal bruges igen.

Bland melet og mælken i en gryde, pisk det til jævning og tilsæt margarinen. Lad det koge lidt til det har en tyk masse. Tag det af varmen og lad det køle. Put en blomme i dejen ét af gangen (hviden skal i en skål, og bruges om lidt), og rør det rundt. Nu skal blomkålen og salt og peber i og det røres rundt.

Hviderne skal piskes stive, og vendes forsigtigt i dejen.

Drys et ovnfast fad med noget af raspen, og hæld massen ned i. Drys resten af raspen over.

Bages i ovnen i ca. 1 time.

Man kan også tilføje kød til retten (rejer, skinke, kylling), så skal det i samtidig med blomkålen. Jeg spiste kolde rejer ved siden af.

KJ pr./portion = 872 (uden kød)