Jeg skulle med de andre håndboldtøser til håndboldturnering i går, så jeg besluttede at lave nogle brød/boller m/fyld, så der var mulighed for at tanke lidt energi i mellem kampene. Jeg blev spurgt, om de ikke blev lagt på bloggen, så det gør jeg selvfølgelig. Mon ikke det betyder de er godkendt.

Jeg lavede nogle med ricotta, pesto, skinke og pinjekerner, og nogle med pære og mørk chokolade.

Ingredienser ca. 24 stk.:

Jeg brugte denne grunddej – dog UDEN valnøddekerner, og så lidt mere mel, da de skulle kunne formes.

Fyld pr./stk.

1 skive skinke

1 tsk. ricotta

½ tsk. rødpesto

5 pinjekerner

OG

1 stykke pære

½ stykke mørk pålægschokolade

Fremgangsmåde:

Når dejen er færdig med at hæve, hældes den ud, og du ælter den lidt, og får lidt mere mel i, hvis den er for klistret. Vej dejen af, så du får forholdsvis lige store stykker. Mine vejede 70 g. De formes runde, og trykkes lidt flade, brug derefter kagerullen til at gøre dem lidt fladere. De skal ca. have størrelse som et pitabrød.

Læg skinken på midten, placer ricotta ovenpå, dernæst pesto og til sidst pinjekerner. Fold først toppen indover fyldet, bagefter siderne og sidst bunden. Læg dem på en bageplade med bagepapir, med samlingen nedad.

Skær en pære i mindre bidder (bare så du synes det passer med størrelsen, og de kommer til at ligne dem ovenover). Læg den på midten af dejen, og knæk den halve pålægschokolade i to, og put det ovenpå. Foldes lige som den anden.

Tænd ovnen på 200 gr. alm.

Pensl bollerne med æg, og pynt gerne med et eller andet på den ene, så du kan se forskel. Jeg brugte sesamfrø.

Bages i 13-15 min.