Must Haves

Der er ting jeg altid skal have i køkkenet, hvis jeg pludselig (det sker så ret ofte) får lyst til at bage eller lave noget andet spændende i køkkenet.

Gær

Vaniljesukker

Groft mel

Hvedemel med mere 12 g. protein

Nødder

Mørk chokolade

Havregryn

Æg

Honning

Frugt

Olie

Good To Know

Erfaringer jeg har fået undervejs, og som jeg tænker andre også kunne få glæde af.

– hvedemel, er sjældent den eneste type mel jeg bruger i bagværk. Jeg supplerer altid med noget groft og mere proteinrigt. Som tommelfingerregel plejer jeg, at sige at hvedemelet skal fylde 2/3 af portionen, hvis det er boller og bagværk. Dejen vil ellers blive for tung og have svært ved at hæve.

– hvedeklid, er super godt i bagværk. Der er masser af proteiner og færre kJ end så mange andre meltyper. Det er dog ret mørkt, så jeg bruger aldrig mere end en 1/6 af melet til dette. Supplerer gerne med rugmel og hvedemel.

– havregryn, er lige så fantastisk at bruge som hvedeklid. Det har mange af de samme fordele, men er selvfølgelig lidt grovere.

– surmælksprodukter, bruger jeg stort set i alt, hvad jeg laver af boller og franskbrød. Gæren arbejder super godt med surmælksprodukterne. Jeg bruger alle slags surmælksprodukter; cremefraiche, ymer, skyr, yoghurt m.m. Altså hvad jeg lige har på lager. Det gør ikke noget det er blevet lidt for gammelt. Det kan sagtens bruges alligevel.

– rugmel, er godt i boller. Det er ikke så mørkt som hvedeklid, men har masser af proteiner.