bananmuffins

Jeg fik bikset de lækreste sunde bananmuffins sammen den anden dag. De smager virkelig usunde. Min diætist har også smagt, gravet og kigget opskriften igennem, og hun var også overrasket over, hvor godt de smagte. Jeg lovede hende derfor at få opskriften skrevet ned til næste møde, hvor hun også fik overtalt mig til at gennemgå min blog for holdet.

Ingredienser:

3 bananer

2 æg

2 spsk. olie

100 gr. god hvedemel (min. 12 gr. protein)

100 gr. havregryn

2 tsk. bagepulver

1½ tsk. vaniljesukker

25 gr. honning

15 gr. sukker

12 gr. havrefras (kan også bruge havregryn, cornflakes m.m.)

50 gr. mørk chokolade

 

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 180°.

Vi starter med at lave crunchen. Knus havrefrasen. Smelt sukkeret på en pande og kom havrefrasen på. Når det hele er blandet, så hældes det ud på bagepapir, så det bliver hårdt.

Mos Bananerne, og bland det med de andre ingredienser (æg, olie, honning, havregryn, mel, bagepulver, vaniljesukker og til sidst hakket mørk chokolade.

Nu hakkes den hårde crunch i mindre stykker, og puttes i blandingen.

Det hældes i muffinforme (gerne nogle faste forme, så de ikke flader formen ud.

Ind i ovnen i ca. 25 min. Prøv at stikke en kødnål i muffinen. Hvis ikke der er dej på, så er den færdig.

Voila, sunde lækre bananmuffins.