appelsinboller

Vi var løbet tør for boller, så vi måtte faktisk ud at købe i går 😣 Det kunne jeg jo ikke have hængende på mig i to dage, så jeg måtte i gang igen i dag.

Jeg havde et par økologiske appelsiner liggende, som snart skulle bruges, og hvorfor så ikke prøve at putte det i boller.

Hvis man ønsker en sødere dessertbolle, så kig nederst i opskriften.

Ingredienser:

5 dl. mælk

25 gr. gær

30 gr. honning

½ tsk. salt

revet skal og saft fra en halv appelsin

1 æg

50 gr. græskarkerner

100 gr. havregryn

150 gr. fuldkornsspeltmel

500 gr. hvedemel

(1æg til pensling)

 

Fremgangsmåde:

Lun mælken og smuldre gæren i. Put derefter honning, salt, æg, appelsin og græskarkerner i. Rør rundt.

Så skal vi have havregrynene og fuldkornsspeltmelet i. Mæt det herefter med hvedemel.

Sæt til hævning, overdækket og lunt i min. en halv time.

Ælt det et øjeblik, og form bollerne. De lægges på en bageplade og efterhæver tildækket i ca. en halv time.

Ovnen sættes på 220°.

Bollerne pensles med æg.

Bages i ovnen til de er gyldne. Ca. 13 min. og så har du de lækreste appelsinboller.

KJ v/20 stk. = 717 

Hvis man ønsker den som en dessertbolle, man kan spise uden noget, så har jeg haft puttet lidt mere sødt (honning, stevia, sukrin i) + kanel i. På toppen har jeg pyntet med kanelsukker…GUF